Echipa

Ariana Pendiuc

MANAGER GENERAL - TEHNICĂ DE FILMARE ŞI INTERPRETARE

În 2010, la doar 24 de ani, a devenit cel mai tânăr regizor din România al cărui film a fost selecţionat la Festivalul de la Cannes, fiind prezentă cu filmul său de licență „Magda”, care a avut premiera mondială chiar la festival.

Ariana Pendiuc a absolvit Facultatea de Cinematografie şi Televiziune, specializarea Regie de Film şi Televiziune din cadrul Universităţii Media, la clasa renumitului profesor Andrei Blaier, promoţia 2009. În timpul facultăţii, pe lângă studiu, a dobândit experienţă regizorală lucrând la filme cunoscute, realizate de regizori celebri, aşa cum este, de pildă, ”Youth without Youth”, în regia lui Francis Ford Coppola ,”The Dark is Rising”, în regia lui David Cunningham, sau “Wind in the Willows”, în regia lui Rachel Tatalay.

În cei sase ani de activitate a Școlii Micile Vedete, a regizat 23 filme de scurt si mediu metraj pentru copii, cu teme educative.

Ariana Pendiuc susţine uneori cursuri şi workshop-uri de Tehnică de Filmare.

Ema Pendiuc

DIRECTOR DE PROGRAM

Ema Pendiuc este producătorul filmelor de scurt-metraj „Magda”, „Semnul timpului”, „Micile Vedete la școală”, „Micile Vedete la țară”, „Micile Vedete descoperă secretul magneților”, „Aventurile Micilor Vedete în parc” și „Mașina de făcut teme”, care au fost selecționate la prestigiosul Festival de Film de la Cannes, în perioada 2010-2015, în cadrul secțiunilor Short Film Corner și Romanian Short Waves. În plus, Ema a și regizat două scurtmetraje cu tematica ecologică si educativă, produse de Școala Micile Vedete, respectiv “Micile Vedete duc un stil de viață sănătos” și “Aurora. Doctorul pădurii”.

În 2012, a fost aleasă vicepreședinte al Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri – CIFEJ, cea mai prestigioasă asociație la nivel mondial a profesioniștilor din industria filmului pentru copii, înființată de UNESCO, în 1955. A participat în calitate de membru al juriului si președintele juriului la numeroase festivaluri internaționale de film pentru copii din intreaga lume.

Pe lângă experiența în domeniul cinematografiei, Ema are o experiență de 10 ani în domeniul televiziunii, în calitate de prezentator, realizator și producător de emisiuni TV și spectacole. A început în 2005 cu emisiunea “Linia de start”, a fost apoi producător delegat la celebra emisiune “Iartă-mă”, a moderat emisiunea „Tema Zilei” din cadrul Telejurnalului principal al postului TVR1 și emisiunea „Impact” de pe TVR3, iar în 2010 a schimbat profilul și a trecut la divertisment. Emisiunea-concurs „Vocea Populara” (TVR3) și prezentarea spectacolelor de folclor au adus-o aproape de inimile iubitorilor de cultură tradițională. Din 2013 a prezentat și realizat emisiunea „Drumul Succesului”, difuzată pe TVR2 și TVR Internațional.

Tamara Roman

INTERPRETARE

Actriță, coordonator artistic, trainer de actorie și improvizație. Este professor de Interpretare la Scoala Micile Vedete, inca de la deschidere, de acum 6 ani. Este trainer de actorie si improvitatie în taberele Mastermind și Barretstown, “voce” a unor cunoscute personaje din filme de animație pentru copii sau producții Disney Channel dublate în limba română.

Prin intermediul jocurilor, copiii își testează inteligența, perspicacitatea, îndemânarea, abilitățile fizice, învață să comunice și să fie generoși. Jocurile de improvizație și de comunicare ajută nu numai la dezvoltarea din punct de vedere artistic a copilului, dar și la creșterea încrederii în sine și la depășirea anumitor bariere.

Salex Iatma

INTERPRETARE

Actor, scriitor si muzician. Este scenaristul ultimelor doua filme pentru copii ale Scolii Micile Vedete, din seria cu Detectivi si a fost profesor la Scoala de Vara Micile Vedete. A facut primul pas in lumea literara la doar 18 ani, cand a publicat la editura Humanitas romanul “Afara nu e nici un anotimp”. Inca din timpul studentiei a interpretat roluri in sute de episoade in productii cum ar fi “Regina”, “Aniela”, “Iubire si onoare” alaturi de mari actori ca Florin Zamfirescu, Dan Condurache, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Gheorghe Visu. In cinematografia internationala a patruns alaturi de Steven Segal in filmul “Contract to Kill”. In calitate de scenarist a debutat in cinematografe cu filmul “Tudo”, in regia lui Iura Luncasu.

Salex crede cu tarie ca o societate ideala este una empatica. Iar actoria inseamna, in primul rand, empatie, motiv pentru care a inceput sa lucreze in formarea copiilor si tinerilor prin teatru.

Daniel Paraschiv

TEHNICA DE FILMARE

Jurnalist, producator și realizator de emisiuni TV si documentare, Daniel este un mare iubitor de povesti si un cinefil adevarat. A făcut primii pasi in televiziune in 2001, iar de atunci a lucrat si a colaborat cu toate departamentele, dobandind o experienta bogata si completa. Daniel crede cu tarie ca viitorul nu poate sa existe in lipsa educatiei. El stie ca cinematografia și televiziunea sunt domenii in care lucrul in echipa este succesului, astfel ca ii învata pe copii ce inseamna respectul fata de partenerii de platou si spiritul de echipa.

De-a lungul timpului a predat tehnici de realizare a emisiunilor radio-TV tinerilor studenti la jurnalism, dar si copiilor inscrisi la diverse programe extrascolare organizate de Asociatia Mesagerii Sanatatii sau Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret, al Primariei Municipiului Bucuresti. A adus buna dispozitie si zambetul pe chipurile multor copii, iar una dintre activitatile sale preferate in emisiuni a fost lectura de povești pentru copii.

Cristi Neacsu

DICTIE

Actor, voice over artist, actor de dublaj de voci: Leon (Violetta), Jonathan (Hotel Transilvania), Sughit (Cum sa iti dresezi dragonul), Blue (Rio), Jim (Troll Hunters), Crusoe (Robinson Crusoe), Eggs (Boxtrolls) etc.

Absolvent al Facultăţii de Arte, Universitatea Hiperyon, clasa Maia Morgenstern, asistent Amalia Ciolan.

Colaborator al Teatrului Masca (Flaminio – “Dragostea poarta paslari”, Deramo – “Regele cerb”, Brighella – “Comediantii”) şi al Teatrului George Bacovia–Bacău (Biondello – “Imblanzirea scorpiei”).

Comunicarea este calea spre stabilirea tuturor relatiilor. Dicţia şi modul în care vorbeşti te ajută să fii convingător, hotărât, expresiv şi să te faci inteles. Deoarece reprezintă cartea ta de vizită, ele trebuie lucrate şi îmbunătăţite în mod constant.

Copiii de astăzi sunt cei care vor construi viitorul, iar noi trebuie să îi ajutăm.

Mihaela Tolan

TEHNICA DE FILMARE

Absolventă și licențiată a Universității Hyperion în anul 2015 (secția Regie de Film și TV, clasa Alecu Croitoru), Mihaela Tolan este o persoană creativă, o fire entuziastă, cu un simț practic dezvoltat.

Mihaela și-a inceput cariera în televiziune ca Producător Video, iar de-a lungul timpului a realizat promo-uri de film și emisiuni pentru Antena 1 și GSP TV, a colaborat cu U TV și Famous Production în realizarea de making of-uri și cover-uri muzicale pentru diferiți artiști , a realizat și materiale video pentru piese de teatru dobândind astfel o experiență complexă.

Mihaela este convinsă că legătura constructivă dintre profesor și elev are la bază sinceritate, respect, cooperare și prietenie, considerand ca numai în acest mod pot evolua atât cei mici, cât și profesorul.

Domnica Cîrciumaru

CASTING

Domnica Cîrciumaru este Director Internațional de Casting cu experiență de peste 13 ani în film și televiziune. A lucrat până acum la peste 60 de filme românești și străine, având colaborări cu regizori de talie internațională precum Claude Lelouch, Mick Davis, Joel Schumacher, Cristian Nemescu și alții. În plus, a fost director de casting la Mediapro până în anul 2014. Recent, Domnica Cîrciumaru a coordonat activitățile de casting pentru producții tv precum “Las Fierbinți” (PRO TV) sau “Umbre” (HBO).

Din 2014, Domnica conduce divizia de casting a agenției Romanian Artists Agency.

Simona Marcu

SCENOGRAFIE

Absolventă și licențiată a UNATC, secția Scenografie, Simona Marcu a semnat până acum scenografia pentru numeroase producții de teatru și film, între care amintim spectacolele “Avarul” de Moliere, regia Daniel Nitoi, “Amedeu sau scapi de el cu greu” de Eugen Ionescu, regia Claudiu Bleonț sau “A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, regia Mihai Constantin, serialul tv “Daria, iubirea mea”, Acasa TV, scurtmetrajul “Aurora. Doctorul pădurii”, regia Ema Pendiuc, precum și proiectele ArCuB “Cișmigiul copiilor” și “Ateliere creative pentru copii”.

Simona se declară fascinată și inspirată de creativitatea copiilor, încercând de fiecare dată să o stimuleze prin originalitate, încurajare, informație și multă joacă.

“Prin scenografia aplicată pe înțelesul lor, reușim să călătorim și să creăm o parte din lumea personajelor preferate”

Hartă locații Școala Micile Vedete

Sector 1
Centrul Cultural Metropolitan
B-dul. Poligrafiei, nr. 4
Arată pe hartă
Sector 6
Școala nr. 174 "Constantin Brâncuși"
Str. Roșia Montană, nr. 41
Arată pe hartă
Sector 3
Casa Eliad
B-dul. Mircea Vodă, nr. 5
Arată pe hartă
Școala Micile Vedete
Sector 1
Centrul Cultural Metropolitan
B-dul. Poligrafiei, nr. 4
Școala Micile Vedete
Sector 6
Școala nr. 174 "Constantin Brâncuși"
Str. Roșia Montană, nr. 41
Școala Micile Vedete
Sector 3
Casa Eliad
B-dul. Mircea Vodă, nr. 5