Conferinta educationala din 15 MARTIE, de la Sala Dalles, l-a avut ca invitat de marca pe dl. prof DUMITRU DULCAN.

Alaturi de domnia sa a venit doamna Alina Epure, nutritionista si doctor in medicina si doamna Cristina Puiu, psiholog clinician.

Conferinta a fost gazduita si moderata de Emma Pendiuc, sociolog si realizator TV, presedintele Scolii de Film Micile Vedete.

Conferinta a fost organizata special pentru cadrele didactice din invatamantul primar, de la scolile din Bucuresti si a fost gratuita pentru toti participantii. Inspectoratul General al Municipiului Bucuresti este partener. De asemenea, parintii au fost bineveniti, precum si intreaga comunitate Drumul Succesului, pe care am creat-o in jurul programului de MindSet Thinking Into Results

Traim in vremurile cu cea mai acuta criza de sanatate mintala din istoria omenirii si cu o rata de obezitate in randul copiilor din Romania de peste 30% …si in crestere. Pericolul pentru copiii nostri este “la usa” si vrem, din toata inima, sa punem umarul la protejarea lor.

Cum? Intai noi, ca adulti, sa fim bine informati si sa le oferim SOLUTII. Aceasta conferinta a fost despre SOLUTII CONCRETE pentru: cum sa ii hranim sanatos si cum sa ii protejam mental de agitatia, consumerismul si dependentele prezente deja in societate.

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii MICILE VEDETE , prima scoala de film si televiziune pentru copii din Romania, www.micilevedete.ro si Micile Vedete in bucatarie – emisiune TV si proiect educational de nutritie si cooking pentru copii si familie, au fost organizatorii acestei conferinte.

Fondatoarele scolii si ale proiectului, Ema Pendiuc si Ariana Pendiuc declara: “Ideea ne-a venit in urma proiectiilor de filme pentru copii pe care le-am facut in toata tara, de 15 ani incoace, unde am vazut efectiv cum numarul copiilor cu greutate peste media normala a crescut ingrijorator, sub ochii nostri. Parintii si cadrele didactice ne-au semnalat situatii alarmante in care, pur si simplu, nu aveau solutii la obiceiurile copiilor de a manca dulciuri peste masura sau de a rezista tentatiei de a manca fast food, vazand reclame agresive si fiind la tot pasul inconjurati de astfel de produse. Mai mult, accesul la ecrane a declansat copiilor stari emotionale complicate si un nivel de agitatie greu de gestionat. In fata acestor pericole reale, am demarat aceasta inițiativa, de a ajuta cadrele didactice si parintii sa vina cu solutii concrete catre copiii lor si de ce nu, catre ei insisi. “