Festivaluri

Scoala Micile Vedete - de 6 ori la Festivalul de Film de la Cannes

Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 40 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, care fac parte dintr-o serie mai amplă inititulată „Aventurile Micilor Vedete”.

Dintre acestea, 6 filme au fost selectionate la Festivalul de Film de la Cannes:

2010 – “Magda”, sectiunea Short Film Corner

2011 – ”Micile Vedete la școală”, sectiunea Short Film Corner

2012 – „Micile Vedete la țară”, sectiunea Short Film Corner

2014 – ”Aventurile Micilor Vedete în parc”, sectiunile Short Film Corner si Romanian Short Waves

2014 – „Micile Vedete descoperă secretul magneților”, sectiunea Short Film Corner

2015 – ”Mașina de facut teme”, sectiunea Short Film Corner

2023 – Vicepreședinte CIFEJ – Centrul national al filmului pentru Copii si Tineri

 

 

Scoala Micile Vedete - de 6 ori la Festivalul de Film de la Cannes

Galerie Foto

Directoarele Scolii Micile Vedete, pe covorul rosu alaturi de Corneliu Porumboiu

Filmul “Comoara” al regizorului Corneliu Porumboiu a câștigat PREMIUL Un Certain Talent Cannes 2015 la secțiunea Un Certain Regard! Toți copiii din film sunt cursanți și absolvenți ai Școlii Micile Vedete. Pe afiș apare Nicodim Toma (8 ani), absolvent al Școlii Micile Vedete, care reprezintă motivația pentru care începe căutarea comorii. Premiera mondială a filmului a avut loc pe 21 mai 2015 la Cannes, apoi l-ati putut vedea și în cinematografele din România.

Felicitări din toată inima regizorului Corneliu Porumboiu, întregii echipe care a realizat filmul, dar și Micilor noastre Vedete!

 

Directoarele Scolii Micile Vedete, pe covorul rosu alaturi de Corneliu Porumboiu

Galerie Foto

Festivalul Cinekid Screening Club - Amsterdam, Olanda, 2016

Filmul de mediu-metraj pentru copii “Misterele Trecutului”, produs in 2015 de Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete, a fost selectionat la editia de anul acesta a Cinekid ScreeningClub, in Olanda, care va avea loc in luna octombrie.

În fiecare toamnă, Cinekid organizează Festivalul de film, televiziune și new media pentru copii în timpul vacanțelor școlare. Festivalul internațional sarbatoreste în luna octombrie a acestui an, cea de-a 30-a aniversare. Evenimentul de zece zile desfasurat in Amsterdam și în întreaga țară (30 de orașe din Olanda) acoperă toate aspectele legate de industria mass-media pentru publicul tânăr și oferă ateliere și masterclass-uri in domeniu. In fiecare an, mai mult de 50.000 de copii au posibilitatea de a viziona peste 500 de producții media selectate de organizatorii festivalului: filme artistice, documentare pentru copii, filme de scurt-metraj, animatii, seriale de televiziune și producții unice, producții medii, proiecte video interactive și set-up-uri, insa pot participa si la workshopuri.

Festivalul Cinekid Screening Club - Amsterdam, Olanda, 2016

Prix Jeunesse International 2016

In 2016 am reprezentat Romania la cel mai mare festival de televiziune pentru copii din lume. La festival au fost reprezentanti din 67 de tari si am impartasim experienta noastra cu profesionisti din domeniu, veniti din Chile, Brazilia, Canada, Australia, Statele Unite.

Prix Jeunesse International 2016

“Masina De Facut Teme”, In Competitia Internationala A Festivalului International De Film Pentru Copii Sharjah, Emiratele Arabe Unite!

Vestile bune merita sa fie impartasite:

In 2015, “Masina de facut teme”, primul episod al seriei de aventuri cu detectivi, a fost selectat pentru Competitia Internationala a Festivalului International de Film pentru Copii Sharjah, care se desfasoara in Emiratele Arabe Unite!

Informatii despre film puteti gasi AICI iar trailerul festivalului poate fi urmarit AICI!

“Masina De Facut Teme”, In Competitia Internationala A Festivalului International De Film Pentru Copii Sharjah, Emiratele Arabe Unite!

Micile Vedete Din România Își Confirmă Valoarea La Festivalurile Internaționale

Maruca Stancu (11 Ani), Actriță În Filmele Școlii Micile Vedete, A Fost Aleasă Președintele Juriului La Festivalul Internațional De Film Pentru Copii Din Iran

Prima școală de film și televiziune pentru copii din România, Școala Micile Vedete, a marcat ieri o nouă performanță. Maruca Stancu (11 ani), cursantă în cadrul școlii, se află saptamâna aceasta la Teheran, unde a fost aleasă președintele juriului unuia dintre cele mai mari festivaluri internaționale de film pentru copii din lume. Este pentru al doilea an consecutiv când Micile Vedete din România ocupă cea mai importantă poziție, un lucru care nu s-a mai întâmplat in istoria de aproape 30 de ani a festivalului. Anul trecut, Niki Iftimoaie (12 ani) a fost apreciat și votat în unanimitate de catre copiii din peste 10 țări din întreaga lume.

Maruca a jucat deja în mai multe filme pentru copii printre care „Aventurile Micilor Vedete în parc” și „Mașina de facut teme” ce au participat la prestigiosul Festival Internațional de Film de la Cannes în 2014 și în 2015.  La finalul săptamânii ea va înmâna câștigătorului Marele Premiu al Festivalului și va sustine un discurs pe scena unei săli impresionante în fața a peste 2000 de persoane. Ea ne-a declarat: „A fost o șansă extraordinară pentru mine să ajung aici. Văd în fiecare zi foarte multe filme pentru copii și mă motivează să fiu și eu din ce în ce mai bună, iar ceea ce am învățat la Școala Micile Vedete, cum să mă prezint, să nu am emoții și chiar să țin un discurs pe scena m-a ajutat să fiu aleasă președintele juriului”. În această perioadă toți copiii talentați ce vor să calce pe urmele Marucăi pot veni la preselecțiile organizate de școală.

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, www.micilevedete.ro, este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate pentru copii: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii. La 5 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 20 de filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selecționate la Festivalul de Film de la Cannes, în 2015, 2014, 2012, 2011 și 2010. Filmele sunt realizate de surorile Ariana Pendiuc (regizor) si Ema Pendiuc (producător).

Micile Vedete Din România Își Confirmă Valoarea La Festivalurile Internaționale

Workshop De Film Micile Vedete La DaKINO 24

Pentru al treilea an consecutiv, Școala de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” a organizat, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film DaKINO, un Workshop de film gratuit, adresat celor mici, în cadrul secțiunii DaKIDS a festivalului!

Workshop-ul a avut loc sâmbătă, 28 martie, începând cu ora 11.30, la Hollywood Multiplex București Mall și a fost urmat de proiecția filmului de scurtmetraj “Aurora. Doctorul Pădurii”, regia Ema Pendiuc (2014, 28 min).

Workshop-ul a fost o inițiere în lumea filmului, o ocazie pentru copiii participanți de a lua contact cu camera de filmat, de a vorbi la microfon și de a se familiariza cu un mini-platou de filmare.

Astfel, în prima parte a workshop-ului, copiii au interacționat unii cu alții în fața camerei de filmat și au avut ocazia să improvizeze diferite scene sau situații, sub îndrumarea directoarei Școlii Micile Vedete, Ariana Pendiuc.

În cea de-a doua parte a workshop-ului, cei mici au avut ocazia de a participa la jocuri și exerciții de actorie (stimulare a imaginației și creativității, concentrare), fiind coordonați de actrița și trainerul de interpretare, Tamara Roman.

Workshop De Film Micile Vedete La DaKINO 24

Filmele Școlii Micile Vedete Rulează În Cinematografele Din Statele Unite, La Washington DC

Suntem foarte mandri sa va spunem ca Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete a ajuns peste ocean cu doua dintre filmele noastre, care ruleaza in cinematografele din Washington DC, SUA. Cele doua filme au fost selectionate de catre Delegatia Uniunii Europene in Statele Unite si participa la sectiunea “Films for Kids — Starring Kids!”, din cadrul Kids Euro Festival, in perioada 24 octombrie – 9 noiembrie si au fost prezentate de catre domnul Lucian Purcareanu, reprezentantul Ambasadei Romaniei in Statele Unite.

De altfel, acest anunt apare si pe site-ul oficial al Ambasadei Romaniei in Statele Unite ale Americii: http://washington.mae.ro/local-news/922

Filmele selectionate sunt doua dintre cele mai reusite filme ale Scolii Micile Vedete: “Aventurile Micilor Vedete in parc” si “Micile Vedete descopera secretul magnetilor”. Ele au participat si la Festivalul de Film de la Cannes, in mai 2014, iar acum ruleaza in cadrul Kids Euro Festival.

Kids Euro Festival este un festival in care este celebrata diversitatea culturala europeana, cei prezenti avand parte de experiente unice, educative si interactive.

Mai multe detalii despre festival si prezentarea filmelor puteti afla accesand pagina: http://kidseurofestival.org/adventures-little-stars/ 

Filmele Școlii Micile Vedete Rulează În Cinematografele  Din Statele Unite, La Washington DC

Galerie Foto

Micile Vedete Nichi Iftimoaie Și Mara Moldovan Au Reprezentat România La Unul Dintre Cele Mai Importante Festivaluri Internaționale De Film Pentru Copii

Pregătirea și experiența dobândite la cursurile și în filmele Școlii de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” l-au ajutat pe Nichi să fie ales Președintele Juriului la Festivalul Internațional de Film pentru Copii din Iran.

După nenumărate roluri în filme de scurtmetraj pentru copii, apariții în reclame, emisiuni TV și dublaje de voce pentru comedii și animații de succes precum Stuart Little sau Peter Pan, absolvenții  Școlii Micile Vedete au reprezentat România în juriul unuia dintre cele mai vechi și mai importante festivaluri de film pentru copii din lume, ce a avut loc în orașul istoric Isfahan, situat pe celebrul Drum al Mătăsii. În perioada 28 septembrie – 7 octombrie 2014 Mara Moldovan și Nichi Iftimoaie au făcut parte din juriul celei de-a 28-a ediții a Festivalului Internațional de Film pentru Copii și Tineri din Iran.  

Dacă la ediția precedentă a festivalului, directoarea Școlii „Micile Vedete”, Ema Pendiuc, a dus numele școlii și al României până în Iran, făcând parte din juriu în calitate de Vicepreședinte al Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri – CIFEJ, anul acesta, Nichi Iftimoaie i-a urmat exemplul și a fost ales Președinte al Juriului.

Mara și Nichi s-au bucurat de experiența iraniană, având oportunitatea de a cunoaște o altă dimensiune a lumii filmului pentru copii din postura de jurați, într-un mediu multicultural. Timp de câteva zile, au fost prezenți la Teheran, unde au vizionat, alături de alți copii de vârsta lor din Germania, Italia, Tunisia, Spania, Turcia,Pakistan, Grecia ș.a. zeci de filme și animații profesioniste pentru copii și tineri, înscrise de țări din întreaga lume, iar ulterior, au participat la numeroase seminarii și workshopuri pe tema educației prin filmele pentru copii, în orașul istoric Isfahan. La final, Nichi a sustinut un discurs in cadrul fastuoasei festivitati de premiere, la care au fost prezente personalități marcante ale educației și culturii iraniene, printre care și Ministrul Culturii.

Micile Vedete Nichi Iftimoaie Și Mara Moldovan Au Reprezentat România La Unul Dintre Cele Mai Importante Festivaluri Internaționale De Film Pentru Copii

Galerie Foto

Workshop De Film Pentru Copii Micile Vedete În Cadrul Festivalului Internațional De Film DaKINO 23, Secțiunea DaKIDS!

Pentru al doilea an consecutiv, Școala “Micile Vedete” va organiza un workshop de film în cadrul Festivalului Internațional de Film DaKINO 23, secțiunea DaKIDS.

Activitățile vor avea loc duminică, 16 martie, orele 11.30, la Hollywood Multiplex București Mall.

Fiecare participant la workshop va primi din partea organizatorilor un cadou surpriză la final.

Workshop-ul va fi urmat de proiecția scurt-metrajelor “Aventurile Micilor Vedete în Parc”, regia Ariana Pendiuc (2013, 18 min) și Micile Vedete Descoperă Secretul Magneților, regia Ariana Pendiuc (2013, 22 min).

Înscrierile, în limita locurilor disponibile, sunt deschise pentru toți copiii cu vârste între 6 și 9 ani, pe adresele office@famart.ro și contact@micilevedete.ro

Workshop-ul este o inițiere în lumea filmului, o ocazie pentru copiii participanți de a învăța să se prezinte în fața camerei, să vorbească la microfon, să se familiarizeze cu camera de filmat, pentru a avea atitudinea și dezinvoltura necesare pe platoul de filmare.

Participanții din cadrul workshop-ului vor fi implicați în exerciții de dezvoltare personală, dar și de mișcare scenică și vor învăța, în funcție de situație, când să se uite la camera de filmat și când nu. De asemenea, se vor face exerciții de improvizație și de stimulare a imaginației – de exemplu, simularea unei probe de casting pentru un rol dintr-un film. Toate exercițiile vor fi filmate și proiectate pe ecran, iar apoi analizate chiar de către copii sub îndrumarea trainerilor Horațiu Michel Bob și Iulia Verdeș, profesori ai Școlii Micile Vedete!

Mai multe informații despre profesorii Școlii Micile Vedete puteti găsi pe: https://www.micilevedete.ro/despre-noi/profesori/.

Workshop De Film Pentru Copii Micile Vedete În Cadrul Festivalului Internațional De Film DaKINO 23, Secțiunea DaKIDS!

Scoala Micile Vedete A Ajuns Si In Iran

In luna octombrie, Ema Pendiuc, fondatoarea Scolii Micile Vedete a participat la Festivalul de Film pentru Copii Isfahan, din Iran, in calitate de membru in juriu si vicepresedinte al Centrului International al Filmului pentru Copii si Tineri.

Scoala Micile Vedete A Ajuns Si In Iran

Parteneri

Școala Micile Vedete mulțumește partenerilor:

Univer
Parteneri Caravana Micile Vedete - Editia a 15-a, martie 2019 - mai 2019
Olympus
Parteneri Caravana Micile Vedete - Editia a 14-a, februarie 2019 - aprilie 2019
TopGel
Parteneri Caravana Micile Vedete - Editia a 13-a, noiembrie 2018 - aprilie 2019
Giusto
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Gold
Vedda
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Gold
Artist Party
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Strategici
Cofetariile Maria si Constance
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Strategici
Movieplex
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Strategici
Mall Plaza
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Strategici
Primaria Sectorului 1
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Educationali
Primaria Sectorului 6
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Educationali
Solaris
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Zewa
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Pizza Hut
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Popesti Print
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
R3 rental
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Aquila
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Essity
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Eti Romania
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Editura Prestige
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Delia Rus
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Corint Junior
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri
Romaniapozitiva.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Stiripentrucopii.com
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Anidescoala.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Caleaeuropeana.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Sfatulparintilor.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Movienews.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Cinefan.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Radio3 Net
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Observator Cultural
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Literaturacopii.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Romania TV
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Mamadeprofesie.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Micile Vedete si Mos Craciun" - Parteneri Media
Corint Junior
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Gold
Univer
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Gold
Giusto
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Gold
Perutnina
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Gold
Reserved
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Gold
Expur
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Gold
Olympus
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Gold
Artist Party
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Strategici
Bucovina
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Strategici
Tymbark
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Strategici
Cofetaria Ina
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Strategici
Movieplex
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Strategici
Mall Plaza
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Strategici
Primaria Sectorului 1
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Educaționali
Primaria Sectorului 3
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Educaționali
Primaria Sectorului 6
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Educaționali
Solaris
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Casali
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Zewa
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Casa Comana
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Alka
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Manner
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Pizza Hut
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Popesti Print
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
R3 rental
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Top Production
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Aquila
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Essity
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri
Romaniapozitiva.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
Stiripentrucopii.com
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
Anidescoala.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
Caleaeuropeana.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
Sfatulparintilor.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
Movienews.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
Cinefan.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
Radio3 Net
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
Observator Cultural
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
Literaturacopii.ro
Parteneri Film Pentru Copii "Cartea Magică" - Parteneri Media
TopGel
Parteneri Caravana Micile Vedete - Editia a 12-a, noiembrie 2017 - aprilie 2018
Giusto Natura
Parteneri Caravana Micile Vedete - Editia a 11-a, septembrie 2017 - martie 2018
Olympus
Parteneri Caravana Micile Vedete - Editia a 10-a, septembrie-noiembrie 2017
Olympus
Scoala de Vara Micile Vedete

Hartă locații Școala Micile Vedete

Sector 1
Strada Mendeleev Nr. 7 - 15 - Piata Amzei
(Lângă Farmacia Dr. Max)
Arată pe hartă
Școala Micile Vedete
Sector 1
Strada Mendeleev Nr. 7 - 15 - Piata Amzei
(Lângă Farmacia Dr. Max)