logo mvb                                 Print

Micile Vedete În Bucătărie este o emisiune-concept unică în România cu rețete sănătoase și apetisante pentru copii. Emisiunea are scopul de a educa părinții să ofere copiilor lor mese sănătoase și de a-i ajuta să integreze alimentele mai puțin plăcute de către cei mici în rețete gustoase. Rețetele prezentate în cadrul emisiunii vor avea la bază legumele și fructele atât de necesare copiilor, în perioada de dezvoltare. Pe de altă parte, Micile Vedete în Bucătărie se adresează și copiilor pasionați de arta culinară dornici să afle din tainele gastronomiei.

Emisiunea sub brand propriu “Micile Vedete în Bucătărie” revine la TVR1, cu un nou sezon de 12 ediții, fiecare a cate 24 de minute. O puteți urmări în fiecare sambătă dimineață, la ora 8.00 sau vinerea la pranz, la ora 13.30 .

Într-o variantă mai jucaușă, dar și mai scurtă o puteți urmari și pe Canalul de Youtube Micile Vedete în Bucătărie .

Da-ți click aici: https://www.youtube.com/channel/UCyelx0hHllI7HmRj2Utjamg

Noul sezon aduce atat rețete noi, savuroase, dar neaparat sănătoase, cat și chefi bucătari noi, cu idei nastrusnice, care au facut echipa minunata cu prezentatoarea emisiunii noastre, o mica vedetă de doar 12 ani, Daria Țică.

În noul sezon prezentăm ce rețete de dulciuri sunt potrivite pentru copii, de ce nu este bine să consumăm zahar alb și care sunt cele mai spornice feluri de mancare atunci cand gătim în familie. Sponsorul principal al emisiunii, supermarketurile Selgros, a asigurat cele mai proaspete ingrediente pentru rețete.

Aceasta emisiune are la bază un proiect educațional , menit să promoveze alimentația sănătoasă pentru copii și întreaga familie, prin ASOCIEREA CORECTĂ DE ALIMENTE, un lucru atat de necesar în Romania. Lactatele Olympus și ouăle Toneli Kids, create special pentru copii, care provin de la găini hrănite cu cereale nemodificate genetic, ce sunt sursa de vitamina A, B12 si Omega 3,  fac diferența în prepararea celor mai delicioase preparate pentru copii și întreaga familie.

Formatul emisiunii pentru copii și întreaga familie, “ Micile Vedete în Bucătărie” este unul unic în peisajul emisiunilor pentru copii și de familie, avand totodată un mesaj educativ puternic, de interes național, potrivit unei televiziuni publice. Daria, o mică vedetă de 12 ani, foarte mofturoasă la mancare, dar cu multă experiență în fața camerelor de filmat, i-a chemat pe cei mai buni chefi bucătari din Romănia, pentru a-i prepara special pentru ea, rețete gustoase, dar sănătoase. Daria, nu este o fetiță oarecare, ci o Mică Vedetă, absolventă a Școlii de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete, actrița cunoscută din filmele pentru copii, în special din seria Aventurile Micilor Vedete. Așadar ea știe foarte bine cat este de important să fii sănătos și să ai grijă de tine. Astfel, Daria împreună cu 4 chefi bucătari celebri din Romania (Chef Ciprian NicolescuChef Nico LontrasChef Silviu Gido și Chef Daniel Ardelean), gătesc rețete de mancare delicioase (fel principal și desert), creație propriespecial gandite pentru copii, gustoase și aspectuase, atractive din punct de vedere al culorilor din farfurie, dar în același timp respectand principiul alimentației sănătoase prin asocierea corecta a alimentelor. Totodată, nutriționistul în emisiunii, Dana Nichita (specializată în alimentația pentru copii), explică  importanța alimentelor folosite în rețete, din punct de vedere nutrițional și cat de potrivit este pentru copii, precum și ce înseamnă practic principiul asocierii corecte a alimentelor și importanța acestuia.

La finalul fiecarei ediții, Daria, își invită prietenii, cu toții copii , absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete și actori în filme pentru copii, să deguste ceea ce ea și cheful bucătar au gătit.

Acest concept de asociere corectă a alimentelor este unul foarte important, fiindcă reprezintă principală cauză a unei alimentații deficitare la copii și a bolilor care urmează imediat acesteia, inclusiv obezitatea în randul copiilor, care crește alarmant în Romania, atat la copiii din mediul urban, cat și la copiii din mediul rural.

Micile Vedete vă urează vizionare plăcută!

micile_vedete_26.03.2019-50   micile_vedete_28.03.2019_2-67   micile_vedete_28.03.2019_2-117   micile_vedete_29.03.2019-95

Abonare newsletter

Dacă îți dorești să fii la curent cu noile rețete delicioase pe care le-am pregătit pentru voi, te rugăm să te abonezi la newsletter-ul nostru.

Vei primi periodic informări despre deliciile culinare preparate alături de chefi celebri, ușor de făcut și ideale pentru o activitate împreună cu cei mici.

De asemenea, vă vom prezenta și o serie de sfaturi despre alimentația copiilor, de la nutriționistul nostru, Dana Nichita!Micile Vedete în Bucătărie – Episodul I

Micile Vedete în Bucătărie – Episodul II

Micile Vedete în Bucătărie – Episodul III

Micile Vedete în Bucătărie – Episodul IV


Micile Vedete în Bucătărie – Episodul V

Micile Vedete în Bucătărie – Episodul VI