Selgros, partenerul de nădejde al Micilor Vedete în Bucătărie, aduce în prim plan proiectul Arena Bucătarilor Junior, dedicat celor mici, pasionați de gastronomie. Daria, gazda emisiunii Micile Vedete în Bucătărie, a mers în vizită la Brașov, la invitația partenerilor de la Selgros și, ca o mică vedetă ce se simte in largul ei în fața camerelor de filmat, nu a ezitat să ia câteva interviuri celor prezenți.

Finala competiției Arena Bucătarilor, desfășurată în acest an în intervalul 28-29 octombrie la Centrul Gastronomic Arena Bucătarilor din Brașov, este încununarea celui mai important eveniment destinat profesioniștilor gastronomi din România. Prin acest proiect, Selgros și-a propus ca an de an, să premieze talentul și măiestria celor mai pasionaţi bucătari care demonstrează juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, că merită premiile oferite. Din 2013, ,,Arena Bucătarilor’’ este afiliată competiției internaționale ,,Les Chefs en Or’’ a grupului Transgourmet.

Cea de-a XI-a ediție a concursului culinar ,,Arena Bucătarilor’’, o competiție de tradiție marca Selgros Cash & Carry România,  și-a desemnat câștigătorii într-o atmosferă plină de emoții și surprize. Marele premiu la ,,Arena Bucătarilor Seniori”, constând în suma de 12.000 de lei și dreptul de a participa, în 2020, la concursul culinar internațional „Les Chefs en Or” de la Paris, a fost adjudecat de Emanuel Mocan, în vârstă de 23 de ani, din Cluj Napoca. Pasiunea pentru arta culinară și nevoia permanentă de perfecționare reprezintă pentru Emanuel Mocan secretul din spatele farfuriilor transformate într-un adevărat spectacol al simțurilor și gusturilor.

Excelența clădită pe pasiune s-a remarcat și în preparatele prezentate de către ceilalți finaliști, următorii clasați fiind Alexandru Vreme,  locul II și Cosmin Bogdan Cozma, locul III.

Pasiunea pentru bunătățuri și dorința continuă de performanță i-au transformat pe cei 8 finaliști, calificați din cei 32 de semifinaliști,  în concurenți redutabili, câștigând, astfel, aprecierea unanimă a  juriului format din maeștri ai artei culinare: Cornelia Ghişoi, Jakob Hausmann, Victor Melian, Nico Lontras, Ciprian Nicolescu, David Contant, Marc Galais, Nikolay Baratov, Cezar Munteanu, Ioan Florescu, Peter Bartosz.

Totodată, finala ,,Arena Bucătarilor Juniori’’, cu un premiu constând în suma de 3.000 de lei și participarea la același concurs culinar organizat în 2020 la Paris, a fost câștigat de Angel Mihăiță Dragomir, din București. Deși are doar 19 ani, concurentul a reușit prin măiestrie și entuziasm să demonstreze profesioniștilor și numerosului public prezent că pasiunea pentru gătit nu are vârstă.

Premiile au fost decernate în cadrul unei seri de gală de către Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

„În calitate de CEO al Selgros România, mă bucur să observ succesul acestui concurs de gătit, care a devenit deja unul de referință în industria alimentară, inspirând mulți profesioniști și pasionați. Succesul său din ultimii ani demonstrează angajamentul nostru de a dezvolta profesioniștii și educa clienții cu privire la tehnicile de gătit și obiceiurile alimentare sănătoase. Felicitări câștigătorului și tuturor participanților pentru modul în care și-au ridicat pasiunea la rang de artă culinară”, a declarat Robert Hellwagner.

Despre Selgros

Selgros Cash & Carry România este unul dintre cei mai importanți operatori din comerțul românesc. Compania și-a început activitatea pe piața locală în 2001,  primul magazin fiind deschis la Brașov pe 29 mai, iar cel mai recent dintre ele a fost inaugurat în 2017 la Bistrița. La nivel național se cumulează, astfel, 22 de unități regăsite în toate marile orașe, în general, reședințe de județ, și un depozit de distribuție. 3 dintre acestea sunt operate pe un format mic, de circa 4.000 mp, restul fiind pe formatul clasic, de circa două ori mai extins. Ultimul trimestru al anului 2019 se încheie pentru Selgros cu expansiune, prin deschiderea unui nou magazin, într-un format nou, de 6.000 mp, la Baia Mare.

Din 2011, compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea cash & carry şi comerţ B2B din Europa, cu operaţiuni în Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, România şi Rusia.

 

Castigatorii Arena Bucatarilor, seniori si juniori

Emanuel Mocan_Cosmin Bogdan Cozma_Alexandru Vreme

Preparat castigator locul 1 Seniori Emanuel Mocan_2019