Educație prin Film: Proiecții de Scurtmetraje în Școlile Partenere din București

În cadrul unui demers inovator și educațional, școlile noastre partenere din București au avut prilejul să găzduiască o serie de proiecții de scurtmetraje cu tematică educativă, realizate de Scoala Noastră de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”. Aceste evenimente au avut loc în cadrul Săptămânii Altfel și Săptămânii Verzi.

Proiecțiile au fost un spectacol captivant, oferindu-le miilor de copii ocazia de a se bucura de filme educative, realizate de echipa noastra de profesionisti sub indrumarea regizoarei Ariana Pendiuc si produse de Ema Pendiuc, fondatoarele scolii.

Protagoniștii acestor filme au intre 6 si 14 ani si sunt cursanți ai școlii noastre, unde învață actorie, dictie și tehnici de filmare în fața camerei de filmat.

Aceste proiecții au oferit elevilor oportunitatea unică de a se conecta cu subiecte educaționale într-un mod interactiv și inspirator. Filmele au abordat teme variate, de la protecția mediului înconjurător și toleranța culturală până la responsabilitatea socială și inteligenta emotionala.

Sub titlul generic Caravana Micilor Vedete, proiectiile de film sunt un proiect educațional gratuit, oferit de școala noastră către școlile partenere, ca o modalitate de a susține educația și cultura în comunitate.

Eforturile noastre au fost întâmpinate cu entuziasm și recunoștință din partea școlilor partenere și a comunității educaționale în ansamblu.

Evenimentul a demonstrat că filmele de scurtmetraj pot fi nu doar distractive, ci și un instrument valoros în promovarea învățării interactive și a dialogului în rândul copiilor.

Cu siguranță, proiecțiile vor rămâne în memoria lor ca o experiență educativă deosebită și plină de semnificație.