Scoala de Vara “Micile Vedete” consta intr-o serie de ateliere zilnice, un program intensiv de initiere in lumea filmului si a televiziunii.

Copiii vor participa la diverse activitati special concepute pentru varsta lor, jocuri de improvizatie recreative, individuale si de grup, menite sa le dezvolte creativitatea, imaginatia, concentrarea, atentia sau capacitatea de a lucra in echipa.

Structura atelierelor: 5 zile, de luni până vineri, fiecare zi având o anumită tematică. Atelierele se desfășoară atât în aer liber, cât și în sala de curs.

Perioade:
2-6 iulie
9-13 iulie
16-20 iulie
27-31 august.

Orar: 9:00-12:30

Pauza de masă: 20 de minute (în care vor servi pachetul pregătit de acasă și vor primi din partea noastră fructe proaspete. Pe intreaga durata a cursurilor, apa este asigurata de partenerul Aquatique)

aquatique

Cotizație: 90Lei/ zi

Platase poate face in numerar la sala de curs

AdresaAdministrația Domeniului Public din Bd. Poligrafiei Nr. 4, în curtea sediului de lângă Casa Presei Libere, sector 1, București.

 

Perioada 2-6 iulie:

2 iulie – Animație

3 iulie – Interpretare

4 iulie – Scenaristică

5 iulie – Filmmaking

6 iulie – Improvizație și jocuri de echipă

Perioada 9-13 iulie:
9 iulie – Casting

10 iulie – Scenografie

11 iulie – Improvizație și jocuri de echipă

12 iulie – Scenaristică

13 iulie – Animație

Perioada 16-20 iulie:

16 iulie – Improvizație și jocuri de echipă

17 iulie – Casting

18 iulie – Scenaristică

19 iulie – Scenografie

20 iulie – Filmmaking

Perioada 27-31 august:

27 august – Casting

28 august – Scenografie

29 august – Improvizație și jocuri de echipă

30 august – Scenaristică

31 august – Animație
Descrierea atelierelor Scolii de Vara Micile Vedete:

Scenografie

Cei mici învață care este importanța decorurilor și a costumelor în film și, în plus, realizează chiar ei costume și decoruri! Acest atelier le dezvoltă celor mici îndemânarea, imaginația, capacitatea de a transforma concepte abstracte în obiecte frumoase și utile.

Actorie de Film (Tehnică de filmare)

Introducere în tehnica de actorie pentru film și realizarea jocurilor de interpretare individuale și de echipă. Cursanții vor face exerciții de mișcare scenică, jocuri de coordonare a mișcării, de concentrare, de memorare și analiză gestuală. Cei mici fac exerciții în fața camerei de filmat pe platoul de filmare, pe diferite teme: jurnal de știri, reclame, teleshopping, secvențe de film. Sunt folosite echipamente profesionale: cameră de filmat, trepied, lumini, panouri, microfon, ecran (LCD) – pentru a simula un studio de televiziune.

Improvizație și miscare scenică

Prin jocuri de creativitate și concentrare, exerciții de interpretare individuale și de echipă, cei mici vor descoperi adevăratul lor potențial creativ și își vor dezvolta capacitatea de a lua decizii, de a relaționa cu ceilalți productiv și de a fi stăpâni pe propria lor personalitate.

Improvizație și jocuri de echipă

Se vor lucra exerciții de improvizație, jocuri de creativitate, atenție și reacție, interpretare individuală și de echipă în aer liber. Se va urmări dezvoltarea capacității de exprimare, de cunoaștere de sine și de relaționare în cadrul echipei.

Interpretare
Impreună cu traineri reputați din domeniu, cei mici vor avea parte de jocuri de creativitate și concentrare, exerciții de interpretare individuală și de echipă.

Scenaristică

Exerciții pentru dezvoltarea vocabularului și structurarea ideilor, stimularea imaginației. Copiii vor concepe o poveste pe baza regulilor de concepere a unui scenariu de film.

Filmmaking

Fiecare copil va avea posibilitatea să fie scenarist, regizor, operator imagine sau actor, într-o secvență de film improvizată de către copii, în cadrul atelierului.

Animatie

Vor învața cum să aleagă cea mai bună idee pentru animație si vor dezvolta un întreg scenariu de film de animație. Copiii vor descoperi o tehnică nouă de a se exprima și de a spune povești prin imagini. Tehnica de Animatie Stop Motion le oferă ocazia copiilor să-și antreneze creativitatea și să-și dezvolte abilitatea de a lucra în echipă.

Casting

Lectiile de casting abordează procesul de prezentare a unui talent în cea mai importantă etapă a realizării unei distribuții de film/ reclamă, pornind de la tehnici de abordare a jocului actoricesc până la însușirea tuturor etapelor de creare a personajului din diverse filme de ficțiune sau spoturi publicitare.