A fost o seară memorabilă pentru Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, cu sala plină și micii actori strălucind pe covorul roșu.
Evenimentul a fost cu atât mai special cu cât a inclus și celebrarea absolvirii unui nou modul de avansați.

 

Joi, 13 iunie 2024, Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” a lansat cel mai recent film educativ pentru copii, “Detectivel Prichindel și Universurile Paralele”, la Cinematograful Movieplex, din Plaza România.
Pe covorul roșu au pășit Micile Vedete împreună cu membrii familiei lor, cadre didactice și invitați speciali ce au fost întâmpinați de către președintele școlii, doamna Emma Pendiuc.

Micile Vedete (www.micilevedete.ro) este prima Școală de Film și Televiziune pentru Copii din România, dedicată exclusiv copiilor cu vârste între 6 și 14 ani. Cel mai recent scurtmetraj realizat de Micile Vedete are o temă educativă, propunând o altă perspectivă asupra vieții și a activităților zilnice.
Imediat după premieră, vor începe înscrierile și apoi preselecțiile pentru Modulul de Toamnă „Micile Vedete”, în care copiii vor face cursuri intensive de tehnică de filmare și interpretare, timp de 3 luni, iar, la final, vor prezenta o nouă emisiune de televiziune pentru copii.

Scurtmetrajul “Detectivel Prichindel și Universurile Paralele”, în regia Arianei Pendiuc, cel mai tânăr regizor român, dorește să transmită un mesaj profund și inovativ. Filmul explorează ideea că cei mici pot trăi în două lumi paralele: una a realității cotidiene și una a imaginației. Acest concept creativ servește pentru a învăța copiii cum să înfrunte emoțiile complexe și cum să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

În film, protagonistul, un baietel numit Detectivel Prichindel, interpretat de Alexandru Croitoru Pendiuc, un detectiv de 7 ani si asistentul lui Nectarie Croitoru Pendiuc, care au devenit cunoscuti prin rolurile principale în filmul „Școala de Detectivi 2.0”, trebuie să navigheze între aceste două lumi pentru a rezolva misterele și a-și înfrunta temerile. Prin aventurile sale, filmul ilustrează cum copiii pot utiliza imaginația ca un instrument puternic pentru a-și gestiona emoțiile și pentru a găsi soluții creative la provocările cu care se confruntă.

După premieră, Ariana Pendiuc, regizorul filmului “Detectivel Prichindel și Universurile Paralele”, a declarat: „Filmul ‘Detectivel Prichindel și Universurile Paralele’ a fost o provocare. Deși rolurile pe care le-am dat copiilor au fost mult mai dificile decât înainte, consider că au interpretat excelent, judecând după aplauzele de la final. S-a văzut bine amprenta lucrului de la școala de film și televiziune pentru copii, pe care unii dintre ei o urmează de aproape un an și jumătate. Sunt mândră de Micile Vedete. Bravo lor!”

Emma Pendiuc, presedintele scolii, a declarat: „Se pare că, în ultimul an, am făcut rocada, prioritatea devenind filmul și abia apoi televiziunea. Sunt încântată, mai ales după ce am văzut reacțiile copiilor.
Iar noul statut de vicepreședinte al Centrului Internațional al Filmului pentru Copii (www.cifej.ro) mi-a pus pe umeri ceva presiune. Dar, am ieșit din sala de cinema cu fruntea sus.”

Aceste scurtmetraje educative fac parte dintr-un proiect cinematografic mai amplu, numit „Aventurile Micilor Vedete”, care numără deja multe filme de succes.

Școala Micile Vedete (www.micilevedete.ro) are deja realizări notabile, dintre care putem menționa cele 8 participari la prestigiosul Festival de Film de la Cannes, dar si selecționările la numeroase alte festivaluri internaționale, dintre care menționăm prezența la Festivalurile Internaționale de Film pentru Copii Lucas – din Germania și Cinekid – din Olanda.

În concluzie, Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” continuă să fie un pionier în educația cinematografică pentru copii, oferindu-le oportunități unice de dezvoltare și afirmare.
Sperăm ca filmele să se bucure in continuare de recenzii excelente și de un public numeros!