Scoala de Vara “Micile Vedete” consta intr-o serie de ateliere zilnice, un program intensiv de initiere in lumea filmului si a televiziunii.

Copiii vor participa la diverse activitati special concepute pentru varsta lor, jocuri de improvizatie recreative, individuale si de grup, menite sa le dezvolte creativitatea, imaginatia, concentrarea, atentia sau capacitatea de a lucra in echipa.

Structura atelierelor: 5 zile, de luni pana vineri, fiecare zi avand o anumita tematica. Atelierele se desfasoara atat în aer liber, cat si in sala de curs.

Perioade: 7-11 august (9-12 ani)

Orar: 9:00-12:30

Pauza de gustare: 20 de minute, intre 9:00-12:30

Recomandam ca cei mici sa aiba la ei si un pachetel.

Cotizatia este de 90 Lei pe zi (atelier).

Adresa: Centrul Cultural Metropolitan din Bd Poligrafiei Nr 4, in curtea sediului ADP de langa Casa Presei Libere, sector 1, Bucuresti.

Programul atelierelor Scolii de Vara Micile Vedete:

 

Perioada 7-11 august (grupa 9-12 ani):

7 august – Tehnica de filmare

8 august – Actorie de Film

9 august – Scenaristica

10 august – Filmmaking 

11 august – Scenografie

Data limita a inscrierilor pentru atelierele din perioada 7-11 august (9-12 ani): 4 august.

Descrierea atelierelor Scolii de Vara Micile Vedete:

Tehnica de filmare

Cei mici fac exercitii in fata camerei de filmat pe platoul de filmare, pe diferite teme: jurnal de stiri, reclame, teleshopping, secvente de film.

Sunt folosite echipamente profesionale: camera de filmat, trepied, lumini, panouri, microfon, ecran (LCD) – pentru a simula un studio de televiziune.

Scenografie

Cei mici invata care este importanta decorurilor si a costumelor in film si, in plus, realizeaza chiar ei costume si decoruri! Acest atelier le dezvolta celor mici indemanarea, imaginatia, capacitatea de a transforma concepte abstracte in obiecte frumoase si utile.

Actorie de Film

Introducere in tehnica de actorie pentru film si realizarea jocurilor de interpretare individuale si de echipa. Cursantii vor face exercitii de miscare scenica, jocuri de coordonare a miscarii, de concentrare, de memorare si analiza gestuala.

Scenaristica

Exercitii pentru dezvoltarea vocabularului si structurarea ideilor, stimularea imaginatiei. Copiii vor concepe o poveste pe baza regulilor de concepere a unui scenariu de film.

Filmmaking

Fiecare copil ca avea posibilitatea sa fie scenarist, regizor, operator imagine sau actor, intr-o secventa de film improvizata de catre copii, in cadrul atelierului.